Programma

Hieronder zie je het programma van 2018!
Binnenkort komen wij met het programma voor editie 8 op 30 september 2019

 • Wouter Verkerk

  Wouter Verkerk

  Onderwerp: Masterclass gastvrijheid
  Wat gaan we doen: Inleiding Trends en kansen Horecabranche, verkoop is gastvrij, interview van Wouter met Harold van Workum, korte presentatie van werkwijze Harold, vragen en afsluiting
  Organisatie: Horecabeurs Noord Nederland
  Locatie: Librije – Martinikerk
  Tijd: 13:00 tot 14:00 uur
  Prijs: € 17,50 per persoon Na bestelling van uw ticket ontvangt u een entree promotie code om zo toegang tot de horecabeurs te krijgen.
  Info: ‘Het huidige horecalandschap wordt gedomineerd door personeelskrapte. Jammer, want precies nu is het ook oogsttijd. De gast lijkt een niet te stillen honger te hebben naar horeca en gastvrijheid, niets frustrerender dan daar niet op te kunnen inspelen omdat je simpelweg niet over de juiste mensen of methodieken beschikt. Veel ondernemers leggen zich daar bij neer, topondernemer Harold van Workum niet. Hij heeft met zijn vier horecabedrijven een unieke, eigenwijze visie op zijn vak. Hij laat jaar op jaar zien dat je met behulp van een innovatieve, eigenwijze en onorthodoxe werkwijze juist in deze tijd volop kan profiteren, mét voldoende en opgeleid personeel.’

  ‘Wouter Verkerk werkt sinds het voorjaar van 2013 samen met de Van Heeckeren Groep op Ameland en laat de teams van Harold werken met zijn methodieken. Wouter werkt daarnaast ook met andere ondernemers en hun teams door het hele land.

  Speciaal voor Horecabeurs Noord Nederland geven Harold en Wouter In een gezamenlijke workshop eenmalig inzicht in hun visie en werkwijze. Dit mag een horecaondernemer niet missen!’

 • Ivo Thijssen

  Ivo Thijssen
  Onderwerp: Masterclass door certified cicerone en biersommelier Ivo Thijssen: Proefsessie van winterbieren & verkooptechnieken
  Organisatie: Horecabeurs Noord Nederland
  Locatie: Librije – Martinikerk
  Tijd: 15:00 tot 16:00 uur
  Prijs: € 9,95 per persoon Na bestelling van uw ticket ontvangt u een entree promotie code om zo toegang tot de horecabeurs te krijgen.
  Info: ”Bier is het mooiste product ter wereld en iedereen lust bier alleen weten sommige mensen dit nog niet”

  Sinds 2012 ga ik met Bierproeven.nu en Bierbewustzijn.nl door het land om met proeverijen en trainingen horecamedewerkers en particulieren te enthousiasmeren en begeleiden op het gebied van bier. Trainingen en advies in bierbehandeling, verkoop en presentatie zijn de laatste jaren mijn grootste bezigheid. Sinds begin 2018 is Ivo een van de drie Certified Cicerones van Nederland en helpt hij al jaren mensen om meer omzet te maken met bier.

 • Suzanne Diepstra

  Barista School Groningen

  Onderwerp: Masterclass Coffee in Good Spirits
  Organisatie:
  NNBK / Horecabeurs Noord Nederland
  Locatie: NNBK wedstrijdplein – Martinikerk
  Tijd: 15:15 tot 16:15 uur
  Prijs: GRATIS
  Info: Kwaliteitskoffie is niet meer weg te denken uit de horeca. Glimmende bonenmalers en espressomachine staan te pronken op de bar. Barista’s pronken met hun hartjes en rosetta’s in de flat whites. Branderijen pronken met hun exclusieve single origin koffies. En groot gelijk! Koffie is mooi! En naast al die verschillende koffiezetmethoden als filterkoffie en espresso en de vele Italiaanse koffierecepten kun je nog meer doen: koffie mixen met drank. De verschillende zetmethoden en soorten koffiebonen bieden een enorme verscheidenheid aan smaken, aroma’s,
  body en mondgevoel en maakt daarom een uitstekend ingrediënt voor cocktails. Ik wil jullie graag kennis laten maken met een discipline in de koffiewereld; Coffee in Good Spirits. Een discipline waarin bartenders en barista’s elkaar ontmoeten.

  In deze masterclass bereid ik twee recepten met in de hoofdrol; koffie. Ik ga laten zien hoe je met onconventionele technieken en mooie likeuren je gasten een verrassend aperitief of dessert kan bieden.

 • Happy Talents


  Onderwerp: Happy Talents: KHN verzorgt gratis workshop over trainen en coachen van personeel tijdens HBNN
  Organisatie: Koninklijke Horeca Nederland
  Locatie: Librije – Martinikerk
  Tijd: 16:30 tot 18:00 uur
  Entree: gratis
  Info: Door de sterke economische groei en het grote consumentenvertrouwen, is onze branche de afgelopen tijd enorm gegroeid: van 350.000 naar ruim 430.000 horecabanen. Nederlandse gasten maken weer meer gebruik van horeca en daardoor zijn er veel horecabedrijven bijgekomen. Deze nieuwe bedrijven hebben natuurlijk ook medewerkers nodig. Gezien het feit dat de horecaopleidingen niet voldoende mensen voor onze branche opleiden en de uitstroom in onze branche hoog is, zetten we vooral in op behoud van personeel… .

  Het is steeds meer van belang voor de ondernemer om binding creëren met zijn/haar personeel. Maar hoe doe je dat en hoe zorg je ervoor dat je personeel zich kan blijven ontwikkelen? De workshop Happy Talents geeft daar een aantal praktische handreikingen voor. Speciaal tijdens de HBNN biedt KHN deze workshop gratis aan voor bezoekers van de beurs!

Happy Talents - KHN