Horecabeurs 2017

6e editie Horecabeurs Noord Nederland volgeboekt en druk bezocht.

Groningen – oktober 2017
Op maandag 2 oktober 2017 vond de 6e editie plaats van de Horecabeurs Noord Nederland met als thema ‘Smaken verschillen. Net als voorgaande jaren was de plaats van setting de sfeervolle Martinkerk in Groningen. Opvallend was dat de beursvloer dit jaar ruim voor tijd was volgeboekt en de vraag naar standruimte het aanbod voor het eerst overschreed. Volgens de organisatie tekent dit de economische vooruitgang binnen de horecabranche.

Verrassend
Een nieuwe aankleding, een andere indeling, meer aandacht voor social media en voor het eerst een beursvloer over het gehele kerkoppervlak. Voor zowel de bezoeker als thuisblijver was er dit jaar genoeg te beleven op HBNN 2017. Opvallend was de nieuwe looproute waarbij bezoekers bij binnenkomst als eerste door de nieuwe ‘wijnstraat’ werden geleid, deze ‘straat’ is een absolute aanwinst voor de horecabeurs! Maar ook het thema: ‘Smaken verschillen’ droeg bij aan een extra verassingselement voor de bezoeker. Zo stond de sushi er tegenover de traditionele bitterbal en de bruine kroeg tegenover een design bar. Net zoals de traditionele bieren, wijnen en frisdranken tegenover diverse ‘hippe’ speciaal dranken stonden en zo was er voor elk wat wils.

Beurstradities
Inmiddels kan gesteld worden dat een aantal vaste onderdelen van de Horecabeurs Noord Nederland een terugkomend succes zijn. Zo vinden er elk jaar regionale biertapwedstrijden plaats en is de kookwedstrijd ‘Klaar af kook’ met vele regionale koks niet meer weg te denken van de beursvloer. Daarnaast begint de NNBK (Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen) steeds grotere vormen aan te nemen nu koffie drinken enorm hip is en blijft. Ook ‘Het bier plaza’ is voor het derde jaar op rij een druk bezocht onderdeel van de beurs en dit jaar is daar dus de nu al populaire ‘Wijnstraat’ en “Cocktail plaza” aan toegevoegd.

Bezoekers
Opvallend dit jaar waren de vele bezoekers uit de provincies Drenthe en Friesland op het van oorsprong Groningse evenement, wat aangeeft dat de beurs nog steeds groeiende is. Wethouder Joost van Keulen verrichte de openingshandelingen waarna beurs organisator Joris van Berkel aan de rondgang met de verschillende genodigden begon. Daarna konden de bezoekers in de Martinikerk zich van 12:00 tot 20:00 uur vergapen aan allerlei nieuwtjes en tradities op horecagebied, met voor het eerst als afsluiter een heuse horeca afterborrel in de binnenstad van Groningen.

Succes
Met zo’n 2000 bezoekers was de beurs ook dit jaar weer een groot succes! Daarom zal volgend jaar op maandag 1 oktober 2018 de 8e editie plaatsvinden van de Horecabeurs Noord Nederland, wederom in de Martinikerk Groningen zodat de authentieke sfeer van de beurs hetzelfde blijft voor zowel bezoeker als standhouder. Wel raadt de organisatie van de beurs bedrijven aan om voor volgend jaar op tijd een standruimte vast te leggen, om zo teleurstellingen te voorkomen. Dat kan nu al via www.hbnn.nl.

Wedstrijd uitslagen
Klaar Af Kook: Thomas Beekhuis – DOT Groningen (Beste kok Noord Nederland 2017-2018), 2e Jonne Bleijenberg – Proevens, 3e René Bruins – Mr. Mofongo, 4e Bert Wiegmink – André Dokter. Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen: Erhan Dizbay – East 57 (Beste barista Noord Nederland), 2e Gerard van Dijk – De Konditorei, 3e Karina Veen – East 57. Regiowedstrijd Biertappen Noord Nederland: 1e Renate Feenstra – Restaurant Schokland (Ens), 2e Dennis Goossens – Het wapen van Ens (Ens), 3e Jasper Westerveld – Café Hooghoudt (Groningen), 4e Erwin Storm – Beachclub Lemmer.


Smaken verschillen tijdens Horecabeurs Noord Nederland

Na een spetterende lustrumeditie van de Horecabeurs Noord Nederland in 2016, vindt dit jaar op maandag 2 oktober 2017 de zesde editie plaats van HBNN in de Martinikerk in Groningen. Deze beursdag zal geheel in het teken staan van ‘smaken verschillen’.

De economie groeit en ook horecabedrijven profiteren daarvan mee, er wordt weer flink geïnvesteerd, geïnnoveerd en gestart. Nieuwe horecaconcepten als: tijdelijke pop-up bedrijven, ‘All you can eat’-restaurants met wereldkeuken, winkels met horeca gedeelde en hippe koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Alles staat in het teken van de tijdgeest, het moet ‘vlug & snel’.

Thema: smaken verschillen

Het is voor horecaondernemers van groot belang mee te bewegen met nieuwe trends of juist geheel traditioneel te blijven met gebruikmaking van nieuwe middelen. Smaken van gasten veranderen tenslotte ook met de tijd mee, een vaak onderschat gegeven. De verwachtingen van een totaalbeleving in de horeca zijn tegenwoordig een stuk hoger en het gemiddeld horecabezoek vaak een stuk korter dan vroeger.

Horecabedrijven die dit beseffen en hierop anticiperen maken het verschil, kwaliteit heeft toekomst. De Horecabeurs Noord Nederland biedt een platform met een goed gevuld dagprogramma, op één van de mooiste plekjes in de stad Groningen.

Grootse wijnstraat & bierplaza

Nieuw op de beurs dit jaar is de ‘grootste wijnstraat’ in de Martinikerk. Onder de deskundige begeleiding van de wijnexperts van Wijnhandel Dikkers en diverse wijnproducenten uit binnen- en buitenland kunnen hier meer dan honderd open wijnen geproefd worden! Daarnaast zal voor het 3e jaar op rij het reeds bekende Lijfering ‘bierplaza’ neergezet worden. Hier kunt u als horecaondernemer diverse speciaalbieren proeven en u laten adviseren op het gebied van speciaalbier.

Cocktail plaza & spirits

Dit jaar verzorgt Boilermaker voor het eerst het cocktail plaza & spirits plein. Boilermaker (Lennart Deddens Dutch #1 bartender 2015 en Peter Torenbosch bekend bier sommelier), gaat het beurspubliek bekend maken met cocktails & spirits doormiddel van tastings, wedstrijden en een eigen showbar. De doelstelling daarbij is om samen met mooie spirits een hoogwaardig en interactief cocktails & spirits plein neer te zetten op de Horecabeurs Noord Nederland 2017.

HBNN

De Horecabeurs Noord Nederland is een vakbeurs speciaal ontwikkeld voor de horecaondernemer en staat al jaren voor kwaliteit en een totaalbeleving van het horecavak. Je vindt er standhouders uit verschillende horeca disciplines, de live kookwedstrijd: ‘Klaar Af Kook’, een landelijke voorronde biertapwedstrijden en de Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen. Dit alles in de historische en sfeervolle setting van de Martinikerk in Groningen. Tevens zal Koninklijke Horeca Nederland afdeling Groningen een bijzondere bijeenkomst verzorgen in het kader van gastvrijheid.

De 6de editie van de Horecabeurs Noord Nederland vindt plaats op maandag 2 oktober 2017 van 12:00 tot 20:00 uur in de Martinikerk.

Entree

Tickets voor deze dag zijn verkrijgbaar via onze website. Promotie codes zijn verkrijgbaar via de standhouders of leveranciers.


Na een spetterende lustrum editie van de Horecabeurs Noord Nederland in 2016, vindt dit jaar op maandag 2 oktober de zesde editie plaats van HBNN (HorecaBeurs Noord Nederland). Deze editie zal geheel in het teken staan van ‘smaken verschillen’.

De economie groeit en ook horecabedrijven profiteren daarvan mee, er wordt weer flink geïnvesteerd, geïnnoveerd en gestart. Nieuwe horecaconcepten als: tijdelijke pop-up bedrijven, all you can eat restaurants met wereldkeuken, winkels met horeca gedeelde en hippe koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Alles staat in het teken van de tijdgeest, het moet ‘vlug & snel’.

Smaken verschillen

Het is voor horecaondernemers van groot belang mee te bewegen met nieuwe trends of juist geheel traditioneel te blijven met gebruikmaking van nieuwe middelen. Smaken van gasten veranderen tenslotte ook met de tijd mee, een vaak onderschat gegeven. De verwachtingen van een totaalbeleving in de horeca zijn tegenwoordig een stuk hoger en het gemiddeld horecabezoek vaak een stuk korter dan vroeger. Horecabedrijven die dit beseffen en hierop anticiperen maken het verschil en kwaliteit heeft toekomst. De Horecabeurs Noord Nederland biedt ze een platform met een goed gevuld dagprogramma, op één van de mooiste plekjes in de stad Groningen.

HBNN

De Horecabeurs Noord Nederland is een vakbeurs speciaal ontwikkeld voor de horecaondernemer en staat al jaren voor kwaliteit en totaalbeleving van het horeca vak. Je vindt er naast de standhouders uit verschillende horeca disciplines, een live kookwedstrijd, tapwedstrijden, baristawedstrijden en een groot cocktail– & bierplein. Dit alles in de historische en sfeervolle setting van de Martinikerk in Groningen.

De 6de editie van de Horecabeurs Noord Nederland vindt plaats op maandag 2 oktober 2017 van 12:00 tot 20:00 uur. Standhouders kunnen zich inschrijven via: aanmelden exposant

Terras: Verzorgt door terrasplus.nl met hier twee speeltafels van het Holland Casino en food & beverage van de organisatie HBNN.

 1. Cocktail Plaza & Spirits
  – Hooghoudt
  – Fever Tree
  – Right Spirits met Diplomatico Rum, Schweppes Premium mixers en Gin Mare
  – Loopuyt Gin
  – House of Herman Janssen met Bobby’s Gin & Jenever & Notaris Jenevers
  – Maxxium met Bols
  – De Firma Ijsblok
  – Boilermaker met de kopstootbar
  – Bart’s Bottles met East Imperial mixers en een greep uit hun Gin portfolio
  – Half man half Agave David Trampe met Agave de Cortes Mezcal
  – Collins bar systems
  – William George Rum met Andrew Nicholls
 2. Le Nouveau Chef
 3. BaxBier
 4. Culinaire Vakschool
 5. Hanos
 6. Gulpener
 7. The Clean Experience
 8. Wolky @ Work
 9. Van Geloven
 10. Nestlé Professional
 11. Original Beans
 12. De Vries Servies
 13. PB Sound
 14. Tiktak / Segafredo Zanetti Nederland
 15. Een Veilig Gevoel BV
 16. Van Oosterum Leder
 17. LC Architects
 18. Satelliet meubelen
 19. FlexStyle
 20. SpotOn
 21. NEWBY TEAS
 22. Krikke Culinair, The Bread Company en LA Food
 23. Vishandel Smit en Nieborg
 24. Ommer bedrijfsvloeren
 25. Meubelstoffeerderij Patberg
 26. Kassanet Nuus
 27. MF Horeca
 28. Horecawerf Noord Nederland
 29. Gouden Ambacht
 30. Diversey / Aquafox
 31. Bier Plaza (Lijfering)
  – La Trappe
  – Heineken
  – Brouwerij Martinus
  – Grutte Pier Brouwerij
  – Halve Maan
  – Van Honsebrouck
  – Bierimport
  – Lijfering
 32. Wijnstraat (Dikkers)
 33. Voorronde Tapwedstrijd Noord Nederland
 34. Klaar Af Kook (kookwedstrijd)
 35. Bidfood (delixl)
 36. Beukenhorst Koffie en Melitta Professional.
 37. Rational
 38. Winterhalter
 39. Coca Cola
 40. Horeca Groningen
 41. Koninklijke Horeca Nederland
 42. BHV Noord Nederland (EHBO)
 43. Gemeente Groningen
 44. Terrasplus
 45. Holland Casino
 46. 2Join Licht & geluid / Glamour Events
 47. Meatby4
 48. Nature