fbpx

HBNN 2013

Groninger Horecabeurs groot succes

Een groot aantal belangstellenden kwam afgelopen maandag 7 oktober naar de Martinikerk voor de succesvolle tweede editie van de Groninger Horecabeurs. Bij de ruim 33 stands promootten diverse ondernemers hun diensten en producten op horecagebied.

Presentatie Kroegenboek Groningen

Hoogtepunt van de middag was de presentatie van het nieuwe Kroegenboek Groningen. Het eerste exemplaar van dit  bijzondere boek werd aangeboden aan Joost van Keulen, wethouder van de gemeente Groningen. Het Kroegenboek Groningen beschrijft de 143 kroegen en eetcafés van de stad, en bevat bijdragen van bekende en onbekende Nederlanders waarin zij vertellen over hun ervaringen in het Groninger kroegleven.
Het Kroegenboek Groningen is voor €9,95 te koop bij boekhandels in Groningen en online te bestellen via www.kroegenboekgroningen.nl.

Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen

Zestien deelnemers presenteerden hun beste espresso en cappuccino aan de jury. De drie juryleden Ulas Tarakci, Jelle Algra en Sander Richters waren positief verrast door het  hoge niveau van de deelnemers.
Winnares Kyra Vellinga van Doppio Espresso Groningen wist de beste espresso en cappuccino van het Noorden te maken. Met haar parate vakkennis en passie voor het product won zij van vijf andere finalisten:

1e plaats: Kyra Vellinga – Doppio Espresso
2e plaats: Bianca Welles –  Grandcafe-restaurant ’t Smelnehûs
3e plaats: Niels te Vaanhold –  Bistro de Loep
4e plaats: Jordy Snewerink –  Doppio Espresso
5e plaats: Marian Osinga –  PS! Koffie, kunst & chocola
6e plaats: Steffan Buist – Feithhuis

Gedurende de pauzes in de wedstrijd waren Barista workshops te volgen. Deze trokken een hoop enthousiaste bezoekers. De wedstrijd werd georganiseerd door World of Barista en Horecagroningen.nl, mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Friesland Campina en Beukenhorst Koffie. www.nnbk.nl

Voorronde van het NK Biertappen regio Groningen

Dit jaar deden 64 deelnemers mee aan Tapwedstrijd Groningen. Bram Stob van La Brasse won de bloedstollende finale en liet de overige 16 kandidaten hiermee achter zich. Hij mag zich een jaar lang de Tapkampioen van Groningen noemen. De vijf finalisten met de hoogste score hebben zich geplaatst voor de districtsfinale van de landelijke Tapwedstrijden in november waarin zij tegenover de winnaars van de andere provincies komen te staan. Alleen de allerbeste tappers gaan door naar de finale van het NK Biertappen in 2014.

1e plaats: Bram Stob – La Brasse
2e plaats: Joeri van de Vegte – Borrelcafe Oblomov
3e plaats: Paul Wietzes – Cafe Klein Amsterdam
4e plaats: Iris Jager – Eetcafe Stadtlander
5e plaats: Michiel Bankersen – La Brasse