fbpx

HBNN 2012

UNIEKE HORECABEURS DOOR DIVERSITEIT EN PRIMEURS

Groninger horeca strijd om bier- taptrofee

Op maandag 1 oktober a.s. zal de eerste geïntegreerde Horeca vakbeurs en regionale bier tapwedstrijd haar doop maken in de Martinikerk te Groningen. Onder het credo “proeven proberen leren” zullen 25 standhouders hun producten en diensten etaleren in het schip van de Martini kerk. Met uitzicht op het groteske orgel in de Martini zal de regionale bier-tapwedstrijd plaats vinden. Bartenders uit Stad en Ommeland zullen gaan strijden om de “Gouden Spatel”

BIERTAPWEDSTRIJD

Onder het toeziend oog van een vakjury gaan de deelnemers aan de tapwedstrijd, in twee voorrondes, de zo perfect mogelijke fluiten en vaasjes tappen en ook uitserveren. Na de voorrondes zullen er vijftien finalisten overblijven die gaan strijden om de gouden-, zilveren en bronzen spatel. Naast de zo mooi mogelijk getapte biertjes en het uitschenken van een fles speciaal bier, Affligem Blond, zal tijd mede bepalen wie zich de beste tapper van de stad mag gaan noemen. De beste tapper en de vier runners-up worden afgevaardigd naar het district finale en kunnen zich zo doortappen naar de Nederlandse kampioenschappen.

HORECAVAKBEURS

De initiator van de Horeca Vakbeurs 2012 is Horecagroningen.nl. Onder het “credo proeven proberen leren” zullen bezoekers van de beurs kennis maken met het brede scala aan horeca toeleveranciers. De dienstverlenende sector in de horeca en leveranciers van natte- en droge waar zullen vertegenwoordigd zijn. De dienstverlenende sector zal onder andere de vakopleidingen van het Alfa- en Noorderpoort college, digitaal bestellen via MyOrder, Pay-Rolling en Randstad zijn. Standhouders die hun droge en natte waar etaleren zijn onder andere horeca groothandel DeliXL met vijf culinaire tafels, Jos Beeres Wijnkoperij, Groninger distilleerderij Hooghoudt en vele andere stands waar de bezoeker kennis kunnen maken met de smaak- en productontwikkelingen voor de toekomst. De Horecabeurs 2012 en de Biertapwedstrijd zijn vrij van entree.

Hooghoudt PRIMEUR

Met een eigentijdse uitstraling lanceert de Groninger distilleerderij Hooghoudt drie Rijke Jenevers op de nationale markt. Niet alleen qua naamgeving hebben de drie jenevers de rijkheid van een mooie traditie, maar ook qua smaakbeleving. Hooghoudt haar Rijke Jenever no.24 geurig en zacht, no. 45 vol en warm en no 67 fris en fruitig gaan een nieuw tijdperk van jeneverbeleving inluiden. Geïnspireerd op de oorspronkelijke recepturen van de 124-jaar oude distilleerderij gebruikt Hooghoudt o.a. lavendelbloesem, grapefruit, rozenbottel, kruidige kardemom, graanalcohol uit Franse wintertarwe en houtgerijpte moutwijn. Hooghoudt brengt drie unieke jenevers op de markt brengen die kunnen wedijveren met al het bekende moois uit Schotland, Ierland en Frankrijk. Hooghoudt gaat samplen op de beurs.