Cocktail Plaza & Spirits

Cocktail Plaza & Spirits 2017

Afgelopen jaar verzorgt door Boilermaker – Een nieuw Gronings merk activatie bureau voor spirit- en biermerken

 

Cocktail Plaza & Spirits 2016

 

Cocktail Plaza & Spirits 2015

 

EINDRESULTAAT CKNN 2014

1. Rogier de Haan – Mofongo’s Distillery
2. Elsbeth Hoekstra – Mofongo’s Distillery
3. Archie Kasan – Kasan Events

Cocktail Kampioenschappen Noord Nederland – CKNN
CKNN-Cocktail-kampioenschappen-Noord-Nederland-6-oktober-2014

Op maandag 6 oktober vindt tijdens de Groninger Horecabeurs 2014 het eerste Cocktail Kampioenschap Noord Nederland plaats. De wedstrijd is een initiatief van Joris van Berkel van Horecagroningen.nl in samenwerking met distiller en barmanager Lennart Deddens van Mofongo’s Distillery in Groningen. In de Martinikerk zullen twaalf deelnemers strijden om de felbegeerde Gouden Cocktailshaker.

De afgelopen jaren werd er tijdens deze horecabeurs al met veel succes een tap- en een baristawedstrijd gehouden. Nu cocktails in de noordelijke provincies populairder worden, achtte Van Berkel de tijd rijp voor een cocktailkampioenschap. “Het niveau van de horeca wordt steeds hoger en daarom leek het mij interessant om op meerdere horecavlakken mensen op een leuke manier tegen elkaar te laten strijden.” De Britse drankengigant Diageo, eigenaar van onder andere Tanqueray en Johnny Walker, werd bereid gevonden om als hoofdsponsor te fungeren.

Het evenement wordt gepresenteerd door de 30-jarige Deddens. Na vijf jaren in België gewoond en gewerkt te hebben in diverse vooraanstaand cocktailbars, keerde hij vorig jaar terug in Groningen om aan de slag te gaan bij Mofongo’s Distillery.

De wedstrijd zal worden begeleid door een jury van professionals die allen hun strepen ruimschoots hebben verdiend op het gebied van cocktails.