Programma

De Horecabeurs Noord Nederland ontwikkelt ook in 2016 in samenwerking met verschillende partners en instanties een divers programma voor alle horeca-ondernemers, -werknemers en -bezoekers.

12:00 Gehele beurs Beurs open
12:45 Barista Plaza Openingswoord NNBK
12:15 Klaar Af Kook Openingswoord Klaar Af Kook
12:30 – 13:00 Klaar Af Kook Ronde 1 Klaar Af Kook
13:00 – 14:45 Barista Plaza Start wedstrijd NNBK
12:00 – 12:30 Tapwedstrijd Laatste mogelijkheid inschrijven Tapwedstrijd Noord Nederland
12:00 – 12:45 Tapwedstrijd Oefentappen
13:00 – 13:45 Cocktail Plaza & Spirtis 15 min Geschiedenis jenever in de horeca [Lennart Deddens]
Geschiedenis Hooghoudt [Laurens Speek]
15 min Bier en Jenever workshop [Peter Torenbosch]
15 min Perfect Serves + cocktails [Lennart Deddens] incl. foodpairing + tasting [Laurens Speek]
13:30 – 14:00 Klaar Af Kook Ronde 2 Klaar Af Kook
13:30 – 15:00 Tapwedstrijd Eerste selectieronde Tapwedstrijd Noord Nederland
14:30 – 15:00 Klaar Af Kook Ronde 3 Klaar Af Kook
14:45 – 15:15 Barista Plaza Barista workshop (GRATIS) – Ulas Tarakci – Friesland Campina melk & World of Barista koffie
15:00 – 15:15 Cocktail Plaza & Spirits Presentatie, proeverij, Spaanse hapjes en Licor 43 Orochata – Licor 43 Orochata Ontdek bij hét geheim van Zuid-Spanje
15:05 – 16:35 Tapwedstrijd Tweede selectieronde tapwedstrijd
15:15 – 17:30 Barista Plaza Vervolg wedstrijd NNBK
15:30 – 16:15 Cocktail Plaza & Spirits 15 min Geschiedenis jenever in de horeca [Lennart Deddens]
Geschiedenis Hooghoudt [Laurens Speek]
15 min Bier en Jenever workshop [Peter Torenbosch]
15 min Perfect Serves + cocktails [Lennart Deddens] incl. foodpairing + tasting [Laurens Speek]
16:00 – 16:30 Klaar Af Kook Halve finale Klaar Af Kook (deel 1)
16:30 – 16:45 Cocktail Plaza & Spirits Presentatie, proeverij, Spaanse hapjes en Licor 43 Orochata – Licor 43 Orochata Ontdek bij hét geheim van Zuid-Spanje
16:50 – 17:40 Tapwedstrijd Finale Tapwedstrijd
17:00 – 17:30 Klaar Af Kook Halve finale Klaar Af Kook (deel 2)
17:00 – 19:00 Gehele beurs Hap & Slok Borrel Koninklijke Horeca Nederland Groningen

Presentatie van de drie provincies Friesland,Groningen en Drenthe.

Friesland
De Frysling is de meest noordelijke wijngaard van Nederland in het dorp Twijzel.
De Frysling verbouwd op 1,5 hectare grond zes verschillende druivenrassen.
Hier worden zeer smaakvolle ambachtelijke wijnen van gemaakt
Ze produceren de witte en rosé wijnen en daarnaast de zeer speciale en authentieke Friese Sjampagne “De Brüswyn”.
Het plan ligt er om op de netwerkborrel de nieuwe Rosé Sjampagne te lanceren, dit is natuurlijk uniek voor de Horeca.

Groningen
De PIVO Brouwers presenteren het ambachtelijke speciaalbiertje.
Handgebrouwen bier van Groningse bodem.
Dit zijn drie Groningse vrienden met eigenzinnige ideeën over bier.
Zij geven een Groningse interpretatie aan Boheemse en Beierse bierstijlen.

Drenthe
Biologische geitenhouderij en kaasmakerij uit Nooitgedacht, die al diverse prijzen hebben gewonnen met hun bijzondere producten.
Werken met respect voor de aarde,plant dier en mens.
De verbondenheid tussen land,boer en Horeca is hecht en direct.
De Kruidenwei heeft veel bijzondere kazen met een buitengewoon fijne smaak.

17:40 – 17:50 Tapwedstrijd Prijsuitreiking Tapwedstrijd Noord Nederland 2016
18:00 – 18:45 Cocktail Plaza & Spirits 15 min Geschiedenis jenever in de horeca [Lennart Deddens]
Geschiedenis Hooghoudt [Laurens Speek]
15 min Bier en Jenever workshop [Peter Torenbosch]
15 min Perfect Serves + cocktails [Lennart Deddens] incl. foodpairing + tasting [Laurens Speek]
18:00 – 19:30 Barista Plaza Vervolg wedstrijd NNBK
18:30 – 19:00 Barista Plaza Barista workshop (GRATIS) – Ulas Tarakci – Friesland Campina melk & World of Barista koffie
18:30 – 19:15 Klaar Af Kook Finale Klaar Af Kook
19:30 – 19:45 Barista plaza Prijsuitreiking Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen 2016
19:30 – 19:45 Klaar Af Kook Prijsuitreiking Klaar Af Kook 2016
20:00 Gehele beurs Horecabeurs gesloten