Klaar Af Kook

Klaar-Af-Kook-Logo

KLAAR AF KOOK: DE VAKWEDSTRIJD VAN HET NOORDEN

Maandag 2 oktober 2017 vindt tijdens de zesde editie van Horecabeurs Noord Nederland de vierde editie van het succesvolle Klaar Af Kook plaats, dé kookwedstrijd van het Noorden. De  authentieke Martinikerk zal wederom plaats bieden voor de spannende wedstrijd waarin professionele (beginnende en gevorderde) koks het tegen elkaar opnemen.

De wedstrijd
Wordt er zowel in de kookronde als de halve finale nog gekookt met een vooraf bekende selectie aan ingrediënten, in de finale zal het volledig aankomen op de vindingrijkheid en creativiteit van de koks tijdens de uitdaging van een Black-Box opdracht. Er zijn in Noord Nederland veel koks die op hoog niveau koken; de uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘Beste kok van Noord Nederland 2017 / 2018’ noemen.

Volgens een knock-out systeem zullen de verschillende koks het in de kookrondes tegen elkaar opnemen waarbij er in poules van vier koks tegelijk wordt gekookt. Dit alles onder het toeziend oog van een zeer deskundige vakjury. De acht beste koks van voorrondes gaan door naar de halve finale. Ten slotte, strijden de beste vier koks tegen elkaar in de finale, waarbij de winnaar, naast een prachtige prijs, de felbegeerde deursticker krijgt. Hiermee kan de onderneming aantonen dat de beste kok van Noord Nederland 2017 / 2018 hier aan het werk is.

Sponsoren
Als hoofdsponsors van het evenement zijn Bidfood en Rational Grootkeukentechniek bereid gevonden ingrediënten en keukenapparatuur beschikbaar te stellen. Knives & Tools heeft drie messensets beschikbaar gesteld die de nummer een, twee en drie zullen ontvangen na de wedstrijden.

DIRECT AANMELDEN

Regels en deelname

  • U moet werkzaam zijn in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe.
  • Per bedrijf mag maximaal één kok meedoen
  • Er mogen geen elektrische apparaten worden meegenomen naar de wedstrijd
  • Er mogen geen zelf meegebrachte voedselproducten, specerijen (en dergelijke) worden meegenomen
  • De kok mag zijn eigen kookgereedschappen meenemen op voorwaarde dat deze niet elektrisch aangedreven zijn
  • Er mogen geen eigen pannen worden meegebracht, iedere kok werkt met dezelfde pannen
  • Er zijn twee convectie-ovens van het merk Rational aanwezig die standaard op 180 en 220 graden Celcius staan
  • Er dienen per ronde twee gelijke borden gemaakt te worden: één voor de jury en één voor het publiek
  • Elke werkbank is uitgerust met een inductieplaat met twee pitten, twee steelpannen, een koekenpan, kookgereedschappen, snijplanken, een garde, kommetjes, een maatbeker en een mengkom
  • Per twee werkbanken is er een Bamix Mono M200 beschikbaar
  • De eerste en tweede ronde (halve finale) duren 30 minuten, de finale duurt 45 minuten
  • De basisinhoud van de box (eerste ronde) krijgt de kok een week van tevoren per e-mail toegestuurd
  • Op de wedstrijd zelf wordt om 12:15 uur bekend gemaakt wat er in de box van de halve finale zit
  • In de finale (4 koks) krijgt men een Black-Box opdracht
  • Eventuele voorronde vindt plaats in september 2017, de beste 12 koks gaan door naar de finale

EINDRESULTATEN Klaar Af Kook 2016 / 2017

1. Michaël Meijer – Paviljoen Sterrebos – Groningen – titel: Beste kok van Noord Nederland 2016 / 2017
2. René Bruins – Mr. Mofongo– Groningen
3. Pepijn Tjio – Steakhouse Zusje van Andre Dokter – Groningen

EINDRESULTATEN Klaar Af Kook 2015:

1. Dennis Brouwer – Eetcafé De Stadstuin – Groningen (Beste kok van Noord Nederland)
2. Thomas Beekhuis – Paviljoen Sterrebos – Groningen
3. Pepijn Tjio – Steakhouse Andre Dokter – Groningen

EINDRESULTATEN Klaar Af Kook 2014:

1. Sytze Greidanus – Stadscafé Restaurant ’t Feithhuis (Beste kok van Groningen)
2. Pelle Beekman – Restaurant De Vestibule
3. Mark Spekschate – Restaurant De Pijp
4. Dennis Brouwer – Eetcafe De Stadstuin

Partners:
bidvest-delixl   RATIONAL-Logo    Knives-en-Tools-300x97   sola-logo-hr-pdf